...

Strijkersensemble Stix

Strijkersensemble StiX, v.l.n.r. Vera, Jorien, Sarah, Tonia

Volgens hun website, is StiX een strijkersensemble uit Den Haag, bestaande uit 4 jonge meiden die enthousiast muziek maken. De groep heeft een alternatieve opstelling en bestaat uit een viool, een altviool, een cello, en een bas. Zowel klassieke als filmmuziek passeren de revue, en zij spelen met plezier. StiX kwam voor het eerst bij elkaar bij een georganiseerde kwartettendag van het VHJO, waar de meiden allen lid van zijn. Dit was eind 2008. Onder begeleiding van de muzikanten van het Rubenskwartet, ontdekken zij het plezier van muziek maken in een kleine groep. In het verloop van 2009 besloten zij door te gaan met samenspelen en vlak voor hun eerste concert in het Koorenhuis ontstaat de naam StiX naar de strijkstokken waar zij allen gebruik van maken.
Lees meer op www.stix-strijkersensemble.nl

In 2009 hebben StiX en Olax op een aantal dezelfde plekken gespeeld, voornamelijk voor het Koorenhuis. Het was het bekende verhaal: cabaretesk liedjeszanger ontmoet strijkersensemble, beiden worden fan van elkaar, van het één komt het ander, en uit het ander blijkt een mateloos enthousiasme voort te vloeien. Zo is in 2010 de samenwerking tussen Olax en StiX begonnen. Voor het eerst samengespeeld in april, tijdens het IK-festival, waren de reacties dusdanig enthousiast dat Olax ze ook gevraagd heeft voor zijn cd-presentatie op 1 mei in theater Pepijn.

StiX is natuurlijk eigenlijk een keurig klassiek strijkersensemble (zij het met een vleugje extraordinaire), met een uitgebreid repertoire, en natuurlijk voor al uw feesten en partijen te boeken - ook zonder Olax.Meer informatie is te vinden op hun website.


StiX ft. November